Neem ook een vermelding op Loopbaanadvies.net

Gepubliceerd op: 28 maart 2024 door Erik den Draak

Loopbaanadvies.net

Loopbaanadvies.net is de langst bestaande website op het gebied van loopbaanadvies in Nederland. Slechts enkele websites van eind negentiger jaren bestaan nog steeds; de meeste zijn ergens in de afgelopen decennia in de vergetelheid geraakt. Toch is ouderdom an sich geen verworvenheid. De kwaliteit van de content draagt eraan bij dat Loopbaanadvies.net nog steeds een […] Verder lezen »

Zoekmachineoptimalisatie, een terugkerend proces

Gepubliceerd op: 19 mei 2023 door Erik den Draak

zoekmachineoptimalisatie

Veel loopbaanadviseurs willen dat hun website goed gevonden wordt, ze hebben immers niet voor niets behoorlijk wat geld geïnvesteerd in hun plek op het wereldwijde web. En dan heb ik het nog maar niet over de tijd en moeite die er inzit. Als je tijd èn geld hebt geïnvesteerd in een website dan wil je […] Verder lezen »

Social-mediagebruik voor loopbaanadviseurs

Gepubliceerd op: 28 juni 2022 door Erik den Draak

social media

Als je wilt, kun je de hele dag met social media bezig zijn. LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, de mogelijkheden zijn legio. Social media zijn niet alleen geschikt om je foto’s met oma aan vrienden te laten zien, maar kun je ook zakelijk gebruiken. Is dat nodig? Verstandig? En wat als privé en zakelijk door […] Verder lezen »

Een paar makkelijke tips voor betere vindbaarheid

Gepubliceerd op: 9 juli 2021 door Erik den Draak

betere vindbaarheid van je website

Als je een website hebt, dan wil je graag dat die hoog scoort in Google. Immers: betere vindbaarheid betekent meer klanten. Bovendien is een ‘ranking’ in de top van de zoekresultaten kosteloos; je hoeft Google niets te betalen voor een opname in de (spontane) zoekresultaten. Google beoordeelt alle websites en bepaalt zelf een volgorde.  Hoe […] Verder lezen »

Waarom sommige websites beter vindbaar zijn dan andere

Gepubliceerd op: 16 september 2020 door Erik den Draak

Google

Vóór 2002 was er nog geen Google, althans niet in het Nederlands. Iets opzoeken op het internet deden we in Ilse. Of we zochten in Yahoo, of Lycos. Maar Google bleek zo handig, dat binnen een paar jaar 95% van alle zoekopdrachten via die zoekmachine ging. Google werd bijna synoniem voor ‘zoeken op het internet’. […] Verder lezen »

Bloggen om klanten te bereiken

Gepubliceerd op: 12 februari 2020 door Erik den Draak

bloggen

Sinds de opkomst van het internet in het midden van de negentiger jaren is er veel veranderd. Vooral voor kleinere bedrijven -zoals loopbaanadviesbureaus- wordt het steeds lastiger om op te vallen tussen het “geweld” van grote bedrijven en webshops. Betekent dit nu dat kleinere bedrijven het internet beter kunnen verlaten? Ik vergelijk het met de […] Verder lezen »

Zakelijk twitteren voor loopbaanadviseurs

Gepubliceerd op: 17 februari 2019 door Erik den Draak

zakelijk twitteren

Twitter is een heel handig medium. In 280 tekens kun je weergeven wat je op dat moment bezighoudt. Ik gebruik Twitter vooral zakelijk. Elke website van Emergion heeft een eigen Twitteraccount waar ik nieuwtjes en tips geef voor de doelgroep van die site. Tevens volg en retweet ik de loopbaanadviseurs die op de site vermeld […] Verder lezen »

Telefoonnummer vermeld? Zorg dat er wordt opgenomen!

Gepubliceerd op: 21 november 2018 door Erik den Draak

telefoon

In krappe tijden is het belangrijk voor loopbaanadviseurs om elke potentiële cliënt ‘binnen te halen’. Netwerken en reclame zijn manieren om te laten weten dat je bestaat en wat je doet. Mensen horen van je naam of -meer in de lijn van de business van Emergion- vinden je website. En dan gaan ze bellen. Als […] Verder lezen »

Taal is de brug van mensen tot elkaar

Gepubliceerd op: 15 september 2017 door Erik den Draak

webteksten optimaliseren

Websites zijn techniek en heel lang hebben bouwers van websites zich daarop gefocust. Ook de algoritmes van zoekmachines waren voornamelijk gericht op technische aspecten van websites en kwantitatieve gegevens. De communicatiezijde van websites is lang onderbelicht geweest. Maar dat is niet langer het geval.  Google beoordeelt websites nog steeds op technische dingetjes, zoals bijvoorbeeld laadtijd […] Verder lezen »

Hoe maak je handig gebruik van Twitter?

Gepubliceerd op: 30 december 2016 door Erik den Draak

Twitter

Twitter is een prachtig middel om reclame te maken voor je bedrijf. Je plaatst regelmatig een bericht dat mensen kunnen lezen en zet er een link bij. Op die manier trek je belangstellenden naar je website en maken zij kennis met je dienstverlening. Er is wel één probleem: je moet eerst volgers vinden voor je […] Verder lezen »

Maak van je passieve website een actieve website

Gepubliceerd op: 9 maart 2016 door Erik den Draak

een actieve website

Om aan de buitenwereld te laten weten wie je bent en wat je doet, is een website onmisbaar. Met een verhaal over je dienstverlening en je contactgegevens is je website de moderne versie van de bedrijfsfolder. Maar net zo min als er vroeger mensen naar je bedrijf kwamen om een folder op te halen, zullen […] Verder lezen »

“Zelfsturing in het coachingsproces geeft jou zicht op nieuwe targets”

Gepubliceerd op: 24 november 2015 door Erik den Draak

blij met mij

Veel loopbaanadviseurs zijn apetrots op hun website. Dat is begrijpelijk, de investering die daarin zit in tijd en geld is vaak niet misselijk. Meestal is het resultaat daar ook naar. Bovendien is voor veel loopbaanadviseurs hun bureau een stukje van henzelf. De presentatie van dat bureau op het wereldwijde web is soms dan ook een […] Verder lezen »

Wat is de waarde van een link?

Gepubliceerd op: 23 maart 2015 door Erik den Draak

waardevolle links

Iedereen is het er over eens: om je eigen website zo hoog mogelijk te krijgen in zoekmachines, zijn waardevolle links van andere websites naar jouw website belangrijk. Maar waarom eigenlijk? En hoe kom je aan waardevolle links? Kwantiteit en kwaliteit Om te bepalen welke websites bovenaan komen te staan bij bepaalde zoekresultaten kijken Google en […] Verder lezen »

Beter zichtbaar, sneller vindbaar, meer cliënten

Gepubliceerd op: 19 januari 2015 door Erik den Draak

Website Emergion.nl

Het lijkt een beetje een dooddoener: Beter zichtbaar, sneller vindbaar, meer cliënten. De dienstverlening van Emergion richt zich op het bij elkaar brengen van zoekers en aanbieders van loopbaanadvies en outplacement. Dat doen we door uw dienstverlening beter zichtbaar en sneller vindbaar te maken. Iedere dag bezoeken vele honderden mensen die met hun loopbaan bezig […] Verder lezen »

Een huis in de woestijn

Gepubliceerd op: 13 oktober 2014 door Erik den Draak

een huisje in de woestijn

Het is een vergelijking die ik vaker gebruik: een website die niet bezocht wordt, is als een huis in de woestijn. Het huis kan nog zo mooi zijn, je kunt er zeker van zijn dat er niemand langs komt. En net als met een huis is de functie van de website van je bedrijf dat […] Verder lezen »

Een website laten bouwen? Denk hieraan!

Gepubliceerd op: 4 februari 2014 door Erik den Draak

tips voor het (laten) bouwen van een website

Iedere zichzelf respecterende ondernemer en dienstverlener wil een digitaal uithangbord: een website van je bureau of bedrijf. In de moderne wereld lijkt het wel alsof je bedrijf niet bestaat zonder website. Zelf bouwen is meestal geen optie, maar het laten bouwen van zo’n site is vaak een hele opgaaf. Ineens bevind je je als loopbaanadviseur […] Verder lezen »