Mens en werk als passie

Erik den Draak

Mijn expertise ligt in de combinatie van loopbaanadvies, marketing, schrijven en internet. Dat is het resultaat van een jarenlang proces. Vandaag de dag help ik zoekers van loopbaanadvies aan informatie en loopbaanadviseurs aan cliënten. Zo leiden de diensten van Emergion indirect voor veel mensen tot meer werkplezier!

HR en loopbaanadvies

Erik den DraakDe voorloper van Emergion begon in 1997, toen ik als beleidsmedewerker loopbaanbeleid ook kandidaten voor outplacement ging begeleiden. Dat vond ik heel inspirerend. Mijn kennis en ervaringen plaatste ik op een website, met veel informatie over solliciteren.

De eerste website was Loopbaanadvies.net. Nieuwe informatie plaatste ik in mijn vrije tijd en daarnaast werkte ik nog jaren in loondienst en op interim-basis als HR-manager en loopbaanadviseur bij organisaties en de websites bleven tot het begin van het nieuwe millennium een bijzaak.

Dat werd anders toen het internet een grote vlucht nam. Veel loopbaanadvies-, outplacement en re-integratiebureaus wilden op Loopbaanadvies.net vermeld worden om zo in contact te komen met (nieuwe) cliënten. Om aan de wensen van adviseurs en bezoekers tegemoet te komen begon ik een aantal nieuwe websites en Emergion werd een full-time onderneming.

Publicaties

Hoewel ik ook als (gast-) schrijver optrad op andere websites, beperkten mijn publicaties zich niet tot het internet. In 2011 verscheen mijn boek “Spring eruit met je sollicitatiebrief”. Het boek bleek in een behoefte te voorzien: inmiddels verscheen de derde druk en het boek werd op diverse fora gewaardeerd met goede recensies. Tevens leidde het tot mijn “televisiedebuut” bij Kassa. (zie filmpje onderaan de pagina)

Internetexpert

Met de voorlopers meegerekend is Emergion één van de oudste bedrijven die nog steeds actief zijn op het gebied van internet. Ouder dan Marktplaats.nl bijvoorbeeld, of Facebook. Ouder zelfs dan Google waar de websites van Emergion altijd goed vindbaar waren. De expertise die ik met het internet opdeed stel ik nu ter beschikking aan mijn klanten. Door goede vindbaarheid te realiseren op de websites van Emergion, maar ook door mijn kennis ter beschikking te stellen via de Internet-vraagbaak. Met als doel om  loopbaanadviseurs en mensen met loopbaanvragen van informatie te voorzien en met elkaar in contact te brengen. Ter bevordering van meer werkplezier.

Bekijk Erik den Draak in de uitzending van “Kassa” van 5 oktober 2013

Dit delen