Mens en werk als passie

Erik den Draak

Mijn expertise ligt in de combinatie van loopbaanadvies, marketing, schrijven en internet. Dat is het resultaat van een jarenlang proces. Vandaag de dag help ik zoekers van loopbaanadvies aan informatie en loopbaanadviseurs aan cliënten. Zo leiden de diensten van Emergion indirect voor veel mensen tot meer werkplezier!

HR en loopbaanadvies

Erik den DraakDe voorloper van Emergion begon in 1997, toen ik als beleidsmedewerker loopbaanbeleid ook kandidaten voor outplacement ging begeleiden. Dat vond ik heel inspirerend. Mijn kennis en ervaringen plaatste ik op een website, met veel informatie over solliciteren.

De eerste website was Loopbaanadvies.net. In mijn vrije tijd plaatste ik nieuwe content en daarnaast werkte ik nog jaren als HR-manager en loopbaanadviseur. De websites bleven tot het begin van het nieuwe millennium een bijzaak.

Dat werd anders toen het internet een grote vlucht nam. Veel loopbaanadvies-, outplacement- en re-integratiebureaus wilden op Loopbaanadvies.net vermeld worden om zo in contact te komen met (nieuwe) cliënten. Om aan de uiteenlopende wensen van adviseurs en bezoekers tegemoet te komen begon ik met een aantal nieuwe websites. Emergion werd in die tijd een full-time onderneming.

Publicaties

De content van de websites was en is van eigen hand. Daarnaast trad ik op als gastschrijver op andere websites en publiceerde ik ook offline. In 2011 verscheen mijn boek “Spring eruit met je sollicitatiebrief”. Het boek bleek in een behoefte te voorzien: er verschenen tot nu toe twee herdrukken en het boek werd op diverse fora gewaardeerd met goede recensies. Tevens leidde het tot een televisieoptreden bij Kassa (zie filmpje onderaan de pagina).

Ouder dan Marktplaats.nl

Met de voorlopers meegerekend was Emergion een van de eerste bedrijven die actief waren op het internet en dat nog steeds zijn. Loopbaanadvies.net bestaat al langer dan Marktplaats.nl bijvoorbeeld, of Facebook. Loopbaanadvies.net is zelfs ouder zelfs dan Google waar de websites van Emergion altijd goed vindbaar waren. . Met als doel om loopbaanadviseurs van informatie te voorzien en in contact te brengen met cliënten.

Bekijk Erik den Draak in de uitzending van “Kassa” van 5 oktober 2013: