Content is king

Beter vindbaar met goede webteksten

Goede teksten op uw website zijn belangrijk om gevonden te worden. Google heeft algoritmes ontworpen waarmee vastgesteld wordt of bezoekers uw website daadwerkelijk interessant vinden. De teksten op uw site zijn daarvoor het eerste aandachtspunt. Emergion kan uw webteksten verzorgen op een manier die door Google gewaardeerd wordt met een hogere positie.

Content is king

Gek genoeg betekent dit niet dat u uw webteksten speciaal voor zoekmachines moet schrijven. Jarenlang werd door SEO-specialisten gezocht naar de best vindbare ‘keyword’-combinaties en dat leidde tot verwrongen teksten, die niet makkelijk leesbaar waren. Google herkent dat en zal speciaal voor zoekmachines geschreven teksten lager plaatsen. Teksten die informatief zijn voor de bezoeker en gemakkelijk leesbaar voor mensen -niet voor machines- worden door Google beloond met een hogere positie.

 

Waar moet u aan denken?

Wanneer een tekst een goede structuur heeft, een nette opmaak en niet te weinig maar zeker niet te veel woorden heeft, dan komt u een heel eind. Ook links (zowel interne als externe links) en plaatjes kunnen de leesbaarheid verbeteren.

 

Combinatie met technische SEO

Als u nog niet zeker bent of een betere webteksten ook het verwachte resultaat gaan brengen, dan is het verstandig om eerst een kort SEO-advies te vragen (€120 excl. BTW). Daarin kijken we niet alleen naar de kwaliteit van uw teksten, maar ook naar de navigatie, techniek (o.a. laadsnelheid en HTML-fouten), het gebruik van social media op uw website en doen we een check van uw huidige vindbaarheid in Google. Met onze adviezen kunt u de vindbaarheid van uw website aanzienlijk verbeteren, zonder dat u een nieuwe website nodig hebt of hoge investeringen moet doen.

Voor technische verbeteringen van uw website werken wij nauw samen met onze partner Pixion.

Voor het herschrijven van een bestaande webpagina van max. 400 woorden geldt een tarief van €60 excl. BTW (max. 400 woorden). Zie het tarievenoverzicht.

 

Laat u een nieuwe website bouwen?

Wanneer u een nieuwe website laat bouwen of wanneer uw website een totale revisie ondergaat, dan kunt u natuurlijk uw teksten zelf schrijven. De bouwer zal vaak vragen om de teksten aan te leveren, die hij of zij dan zonder verder commentaar in de website plaatst. U kunt uw teksten ook door een specialist laten maken, zodat ze bijdragen aan uw vindbaarheid. De teksten die Emergion maakt zijn vrij van spel- en grammaticale fouten en worden getoetst op o.a. leesbaarheid, sleutelwoorden, lengte van de zinnen en het gebruik van overgangswoorden.

Voor nieuwe teksten komen we eerst bij u langs voor een inventarisatiegesprek (€80 excl. BTW plus reiskosten). We bespreken uw dienstverlening, uw USP’s (unique selling points) en de woorden waarop u gevonden wilt worden. Meestal is er dan genoeg informatie om webpagina’s te schrijven. Een nieuwe webpagina kost €80 excl. BTW (max. 400 woorden). Zie het tarievenoverzicht.

 

Voor teksten over loopbaanadvies liever naar Emergion

Ieder z’n vak en het vak van Erik den Draak, die de webteksten schrijft, is loopbaanadvies. Wilt u niet hoeven uitleggen hoe een loopbaanadviseur te werk gaat, wie loopbaanadvies inkopen en hoe dat gaat, wat outplacement is of wat er de laatste jaren veranderd is in de re-integratiebranche? Laat uw teksten dan schrijven door Erik den Draak.

 

Meer weten?

Neem contact op.

 

Dit delen