Word ook sponsor van Loopbaanadvies.net

Gepubliceerd op: 28 maart 2023 door Erik den Draak

Loopbaanadvies.net

Loopbaanadvies.net is de oudste website op het gebied van loopbaanadvies in Nederland. Slechts enkele websites van eind negentiger jaren bestaan nog steeds; de meeste zijn ergens in de afgelopen decennia in de vergetelheid geraakt. Toch is ouderdom an sich geen verworvenheid. De kwaliteit van de content draagt eraan bij dat Loopbaanadvies.net nog steeds een van de meest bezochte websites is op het gebied van loopbaanadvies.

De opbouw van de website is in wezen vrij eenvoudig en bestaat uit vier delen.

Het grootste en meest bezochte deel van de website bestaat uit gratis toegankelijke informatie over solliciteren, werk en loopbaan. Dit is als het ware het hart van de website, waar mensen met loopbaanvragen zich kunnen oriënteren en met de informatie die zij daar vinden hopelijk een stap verder komen.

Het tweede deel bestaat uit presentaties van loopbaanadviseurs. De loopbaanadviseurs zijn de hoofdsponsors van de website en maken met hun sponsoring het onderhoud van de website mogelijk. In ruil daarvoor krijgen zij een goed vindbare presentatiepagina op de website en andere ‘exposure’, o.a. in de nieuwsbrief van de site en op Twitter.

Het derde deel bestaat uit twee webshops, eentje van de site zelf waar voorbeeldbrieven en brochures met uitgebreide informatie gedownload kunnen worden, en eentje met boeken op het gebied van solliciteren, werk en loopbaan die bij een externe website gekocht kunnen worden.

Het vierde en laatste deel van de website ten slotte is een blog waar zowel de uitgever van de website als aangesloten loopbaanadviseurs blogberichten kunnen plaatsen.

Voor loopbaanprofessionals is toch vooral het tweede deel van belang. Niet alleen dragen zij door middel van hun sponsoring bij aan het verstrekken van kosteloze informatie aan mensen met loopbaanvragen, zij komen door middel van hun presentatiepagina’s ook in contact met nieuwe cliënten voor loopbaantrajecten en outplacement. Sponsoring kost slechts €495 (excl. BTW) per jaar (prijspeil 2023) en is wel aan een aantal voorwaarden gebonden.

Ook belangstelling om sponsor te worden? Lees dan eerst meer op deze pagina voor loopbaanadviseurs en neem contact op!