Content is king

Beter vindbaar met goede webteksten

Goede teksten op uw website zijn belangrijk om gevonden te worden. Google gebruikt algoritmes om vast te stellen of bezoekers uw website daadwerkelijk interessant vinden. De teksten op uw site zijn daarvoor het eerste aandachtspunt. Emergion kan uw webteksten verzorgen op een manier die door Google gewaardeerd wordt met een hogere positie.

Content is kingDit betekent overigens niet dat u uw webteksten speciaal voor zoekmachines moet schrijven. Jarenlang zochten SEO-specialisten naar de beste ‘keyword’-combinaties en dat leidde tot verwrongen, lastig leesbare teksten. Google herkent dat en zal speciaal voor zoekmachines geschreven teksten lager plaatsen. Teksten die informatief zijn voor de bezoeker en gemakkelijk leesbaar voor mensen -niet voor machines- beloont Google met een hogere positie.

Waar moet u aan denken?

Wanneer een tekst een goede structuur heeft, een nette opmaak en niet te weinig maar zeker niet te veel woorden bevat, dan komt u al een heel eind. Ook links (zowel interne als externe links) en plaatjes kunnen de leesbaarheid verbeteren.

Wat kost dat?

Niet veel. Erik den Draak is naast expert op het gebied van loopbaanadvies en internet ook schrijver. Zijn webteksten worden goed gevonden en zijn boek “Spring eruit met je sollicitatiebrief” is veel verkocht en krijgt goede recensies op Bol.com.

Voor het herschrijven van een bestaande webpagina van max. 400 woorden geldt een tarief van €60 excl. BTW (max. 400 woorden). Nieuwe teksten zijn iets duurder. Zie het tarievenoverzicht.

Laat u een nieuwe website bouwen?

Wanneer u een nieuwe website laat bouwen of wanneer uw website een totale revisie ondergaat, dan kunt u natuurlijk uw teksten zelf schrijven. De bouwer zal vaak vragen om de teksten aan te leveren, die hij of zij dan zonder verder commentaar in de website plaatst. U kunt uw teksten ook door een specialist laten maken, zodat ze bijdragen aan uw vindbaarheid. De teksten die Erik den Draak maakt zijn vrij van spel- en grammaticale fouten en worden getoetst op o.a. leesbaarheid, sleutelwoorden, lengte van de zinnen en het gebruik van overgangswoorden.

Meer weten?

Neem contact op.