Mens en werk als passie

Erik den Draak

Mijn passie voor vraagstukken over werk en loopbaan begon in 1982 met een opleiding Arbeidsverhoudingen (Personeelswerk). Daarna studeerde ik Bedrijfssociologie en werkte ik o.a. als HR-manager en loopbaanadviseur bij verschillende organisaties. Ruim dertig jaar later verdiep ik mij nog steeds in vraagstukken op het gebied van werk en loopbaan.

140x140_erikNa mijn studies Arbeidsverhoudingen en Bedrijfssociologie heb ik verschillende functies gehad. Ik was personeelsmanager, beleidsmedewerker (loopbaanbeleid), loopbaanadviseur, outplacement- en re-integratieconsulent. Tot 2001 bij de overheid en in het bedrijfsleven, daarna als ‘ZZP’er’ (interim-manager). Tussen mijn opdrachten als ‘interimmer’ plaatste ik loopbaantips op de website Loopbaanadvies.net. Deze website werd erg goed bezocht en loopbaanadviseurs wilden er graag een vermelding. Daarom besloot ik meer websites te laten maken om aan de wensen van adviseurs èn van bezoekers tegemoet te komen. Uiteindelijk werd dit een dagtaak en onderneming met meerdere medewerkers. Wat er weer toe leidde dat ik ook ervaring opdeed als werkgever.

Publicaties

Mijn publicaties beperken zich niet alleen tot het internet. In 2011 verscheen mijn boek “Spring eruit met je sollicitatiebrief” waarin ik een pleidooi hield voor het schrijven van sollicitatiebrieven die aansluiten bij de behoefte van werkgevers. Het bleek een succes: inmiddels verscheen de derde druk en het boek werd op diverse fora gewaardeerd met goede recensies. Tevens leidde dit boek tot mijn televisiedebuut bij Kassa! (zie filmpje onderaan de pagina)

Momenteel schrijf ik regelmatig (mee aan) artikelen, blogs en columns op diverse media, zoals de websites van Emergion en Intermediair.nl. Daarnaast ben ik druk met de techniek (w.o. SEO) van mijn eigen websites en die van anderen. Bijna onbedoeld heb ik daar in de loop der jaren aardig wat verstand van gekregen en dat pas ik niet alleen toe op de websites van Emergion, maar stel ik ook ter beschikking aan mijn klanten. Immers, het internet is de marktplaats van onze tijd voor producten èn diensten!

De bedrijfsvoering van Emergion is een dagtaak. Klantcontacten, vragen beantwoorden, administratie houden me behoorlijk ‘van de straat’. Mijn doel is om vanuit mijn kennis en ervaring loopbaanadviseurs èn mensen met loopbaanvragen van informatie te voorzien en met elkaar in contact te brengen. Zodat iedereen er beter van wordt.

 

Bekijk Erik den Draak in de uitzending van “Kassa” van 5 oktober 2013

Dit delen